PROJEKTY 2018

ZREALIZOWANE PROJEKTY 2018

1. Akademia Sportu (cykl zajęć)

Cykliczne zajęcia z zakresu badmintona i krav magi. Skierowane do dzieci i młodzieży.

Dot. Krav Magi

W trakcie zajęć uczestnicy mięli okazję do aktywnego spędzenia wolnego czasu oraz opanowania technik samoobrony z elementami Krav Magii.  Treningi umożliwiały wszechstronny rozwój – zarówno fizyczny, jak i psychiczny. Zawierały ćwiczenia ogólnorozwojowe oraz ćwiczenia techniczne, oddziałujące na siłę fizyczną, szybkość, zwinność i wytrzymałość doskonale rozwijając koordynację ruchową oraz kondycję.

Uczestnicy ćwiczyli pamięć i koncentrację w ramach doskonalenia techniki samoobrony . Uczyli radzenia sobie z porażką, pokonywania trudności, wiary we własne możliwości i kształcili pewność siebie.

Regularne ćwiczenia przyczyniały się do kształtowania pożądanych dla zdrowia dzieci i młodzieży pozytywnych nawyków promując prozdrowotne, wychowawcze i edukacyjne wartości sportu. Zajęcia angażowały ćwiczących w aktywność społeczną, taką jak praca w zespole i współzawodnictwo.

Dot. badmintona

Treningi, prowadzone przez certyfikowanych trenerów (Level 2) Światowej Federacji Badmintona, aktywnych zawodników i członków kadry narodowej. Oprócz praktycznych lekcji, we współpracy z trenerami opracowane zostały założenia treningowe (rekomendowane przez  Polski Związek Badmintona) oraz autorski program szkolenia i kontroli postępów zawodników.

2. Turniej Tenis 10

Rozgrywki tenisowe o puchar Burmistrza Grodziska Maz., z udziałem ponad 60 dzieci w wieku od 5 do 10 lat.

„Tenis 10” to program, który jest częścią ogólnoświatowej inicjatywy „Play and Stay” zainaugurowanej w 2007 roku przez Międzynarodową Federację Tenisową (ITF), którego celem jest zaprezentowanie tenisa jako dyscypliny atrakcyjnej i łatwej do nauczenia.

3. Lekcje pokazowe Badmintona

Organizowane w szkołach spotkania, mające na celu zapoznanie uczestników z dyscypliną badminton oraz  profesjonalnym sprzętem sportowym. Przekazanie informacji na temat zasad i techniki gry w badmintona, z możliwością wypróbowania swoich sił pod okiem wykwalifikowanego trenera.

4. Lekcje pokazowe Squasha

Organizowane w szkołach spotkania, mające na celu zapoznanie uczestników z dyscypliną squash, profesjonalnym sprzętem sportowym, przekazanie informacji na temat zasad i techniki gry w squasha.

5. Lekcje pokazowe Krav Magi

Organizowane w szkołach, na terenie Gminy Grodzisk Maz. spotkania z trenerem. Celem spotkań była prezentacja technik samoobrony z elementami Krav Magi oraz  zapoznanie uczestników z zasadami oraz technikami obrony w sytuacjach zagrożenia.

6. ABC Squasha

Cykliczne zajęcia przeznaczone dla dzieci i młodzieży, mające na celu naukę gry w squasha oraz doskonalenie nabytych umiejętności, prowadzone przez certyfikowanych trenerów z bogatym doświadczeniem (autorytetów w swojej dyscyplinie).